Bestand


Het deltagebied van de Lage Landen wordt de eerste Europese transnationale opleidingsregio voor Gastrologische Wetenschappen en Eerstelijnsvoedingszorg.

In samenspraak met de branche, het bedrijfsleven en de partners binnen het ESF werkt het Center for Gastrology aan het verder uitbouwen van de bestaande opleiding Chef Gastro-engineering Kt & Lt tot een duaal HBO5 programma Chef Gastro-engineering & Management (associate degree) en een vervolgtraject tot een professionele bachelor in Gastro-sciences (gastrology/gastronomy) in samenwerking met de hogeschool Odisee Brussel-Aalst-Gent, Karel de Grote Antwerpen en Hogeschool Rotterdam.

Een verdere uitbreiding van deze samenwerking tot een Transnational University of Applied Sciences in Gastrology & Primary Food Care is een buitengewoon voorbeeld van internationalisering van het hoger beroepsonderijs voor zorgkoks in Europa.

Via onderwijs en praktijkgericht onderzoek gelieerd aan gastrologische wetenschappen willen we vanuit een culinaire invalshoek een antwoord bieden. De problemen die zich op het vlak van eerstelijnsvoedingszorg in de eerstelijnsgezondheidszorg aandienen binnen Europa en erbuiten vragen een dringende oplossing.

-----

Er loopt momenteel een transnational partnership rond "Enhanced knowledge and skills of professionall caregivers, cooks and ready meals suppliers to improve food and nutrition in healthcare" in samenwerking met: Center for Gastrology Leuven, Karel de Grote University College Antwerp, University College Odisee Ghent, VTI Hotelschool Leuven, Frankelandgroep Rotterdam, Brabantzorg Oss and Department of Public Health Frederico II University and Hospital Naples met de steun van het Europees Sociaal Fonds (ESF).


image-186114-Logo_esf.jpg